Corsowagen 2012

Tatoe(r)age

Jaar van deelname: 2012
Behaalde resultaat: 87,4 (4e plaats)

Tatoe(r)age

Je hoeft tegenwoordig maar naar een willekeurige voetbalwedstrijd te kijken, en je kunt er al niet omheen: de ene speler heeft nog meer tatoeages dan de andere. Er lijkt de afgelopen jaren een ware tatoe(r)age te zijn ontstaan. De meningen over deze kunstvorm zijn verdeeld; de een vindt het mooi, de ander vindt het een verminking van het lichaam. Feit is dat deze kunstvorm al duizenden jaren met verschillende doeleinden wordt toegepast.

Vanwege zijn opvallende en intrigerende vorm is de schorpioen een populair onderwerp als tattoo. De oudste overblijfselen van deze spinachtige zijn al ruim 400 miljoen jaar oud. Daarmee leefden deze dieren al zo’n 200 miljoen jaar voordat er dinosaurussen waren! En nog steeds is de schorpioen springlevend. Je kunt het dier tegenkomen in de vrije natuur, als sterrenbeeld, en dus zelfs als versiering op menig lichaamsdeel.

De corsowagen van de Kon.WOV verbeeldt de stekelige strijd tussen een schorpioen en zijn getatoeëerde soortgenoot. De een blijft in leven dankzij zijn naald, de ander ontstond door toedoen van een naald…

Deze wagen was alweer de zeventiende op rij. Naast de corsowagen heeft de Kon.WOV in 2012 ook weer ‘Corso in Concert’ verzorgd; het concert dat de opening vormt van het Volksfeest. Tijdens het concert kan er niet verder worden geplakt door veel corsobouwers, dus dit kost altijd wat extra tijd. Maar uiteraard was de wagen ook nu weer ruim op tijd klaar… om kwart voor zes ’s ochtends stond de wagen klaar voor de optocht.