VIM’s

VIM’s staat voor: Very Important Musicians. Deze naam hebben de muzikanten uit het orkest zichzelf gegeven. Dat dit orkest een eigen naam kreeg, vond de vereniging belangrijk, om hiermee tot uitdrukking te brengen dat het ook een op zichzelf staand orkest is. In eerste instantie is dit orkest namelijk een opleidingsorkest voor het harmonieorkest.

Van oorsprong is het doel dus, om leerlingen voor te bereiden op het meespelen in het harmonieorkest. Maar: sommige leerlingen willen of kunnen het niveau van het harmonieorkest niet bijbenen, of hebben een andere reden om niet door te stromen naar het harmonieorkest, en blijven daarom bij de VIM’s spelen: ook dat is dus een mogelijkheid.

En zo zijn de VIM’s dus een mooie mengelmoes van allerlei leeftijden, waar een vriendschappelijke sfeer en saamhorigheid hoog in het vaandel staan! Vanuit de Instappers kun je doorstromen naar de VIM’s zodra je het A-diploma (of vergelijkbaar niveau) hebt behaald.

De VIM’s staan sinds 2020 onder leiding van Martijn Appelo. Heeft u vragen, dan kunt u terecht bij Jolanda Beusink, orkestmanager van de VIM’s

Muzikale keuzes en activiteiten

De VIM’s spelen veelal stukken die herkenbaar zijn en ook de jonge leden aanspreken. Als leerling van de VIM’s mag je natuurlijk meedenken over de muziekkeuze. De VIM’s verzorgen diverse concerten per jaar en nemen met regelmaat deel aan festivals. Daarbij worden ze vaak ondersteund door ervaren blazers uit het harmonieorkest.

Ook spelen de muzikanten uit de VIM’s mee op straat zodra ze een looprepetitie (jaarlijks in augustus) hebben meegemaakt. Op de looprepetitie leren de leerlingen hoe ze marsen moeten spelen en tegelijkertijd netjes in de rij moeten lopen. VIM’s, Harmonie en slagwerkgroep maken samen muziek op straat o.a. tijdens het Volksfeest, Koningsdag, de avondvierdaagse of met een serenade.