Dirigenten

Dirigent van het harmonieorkest

Christian Ansink werd geboren in 1969 te Winterswijk. Sinds 1990 is hij als trombonist verbonden aan Het Gelders Orkest. Hij studeerde trombone aan de conservatoria van Enschede bij Gerrit Boomsma en in Rotterdam bij George Wiegel, waar hij in 1993 Cum Laude afstudeerde als Uitvoerend Musicus. 

In 2012 is Christian de opleiding HaFaBra gestart aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen bij Tijmen Botma en Klaas van de Woude. In 2014 heeft hij deze opleiding met succes voltooid en daarna heeft hij onder meer lessen gevolgd bij Jan Stulen en Roberto Benzi. Christian is momenteel ook dirigent bij Fanfare Wilhelmina uit Spankeren en Heelsums Harmonie. Verder heeft hij bij tal van verenigingen als vervangend dirigent waargenomen en ook enkele projectorkesten gedirigeerd. Zijn workshop ‘Van Klankvoorstelling Naar Uitvoering’ uit het Blaasmenu dat is georganiseerd vanuit Musidesk, heeft hij bij diverse orkesten verzorgd. Als trombonist maakt hij deel uit van het Nederlands Trombonekwartet en bij diverse orkesten is hij als vervanger opgetreden, waaronder bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouw Orkest. 

Dirigente van het harmonie jeugdorkest, de VIMS

Ik ben opgegroeid in een gezin waar muziek maken er bij hoort en zo kreeg ik op 7 jarige leeftijd mijn eerste saxofoonlessen.
Ik ben begonnen bij Roel van den Berg aan Muziekschool de Triangel te Eibergen. Op 17 jarige leeftijd heb ik aan dezelfde muziekschool pianolessen gevolgd bij José de Bree.

Naast deze lessen ben ik begonnen aan de vooropleiding Saxofoon van het Saxion Conservatorium te Enschede bij Johan van der Linden.
Hierna heb ik saxofoon gestudeerd aan het Artez Conservatorium te Arnhem en Fontys Conservatorium te Tilburg bij Ties Mellema en heb ik mijn bachelor of Music behaald.
Directielessen heb ik gevolgd bij Harrie Janssen en Fried Dobbelstein.

Als saxofoondocent werk ik bij Euphonia Eibergen, Stichting Fanfare Talenten Dinxperlo en net over de grens in Burlo.

Op dit moment dirigeer ik de Muziekfabriek in Eibergen en natuurlijk het mooie opleidingsorkest van de KWOV, de VIM’s! 
Ook speel ik saxofoon bij het Samoen Saxofoonkwartet en in verschillende orkesten.
Leuk weetje: de KWOV gaat al generaties door onze familie heen, mijn Oma speelde er Bassax, mijn vader Klarinet en mijn oom Slagwerk.