Slagwerkgroep

De slagwerkgroep is eind 2004 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot volwaardig onderdeel van de vereniging. Op initiatief van Inge Konings en Hielke Kortschot is met de jeugdige slagwerkers binnen de vereniging een slagwerkgroep begonnen. Deze groep is in het leven geroepen om als slagwerkers niet alleen in orkestverband, maar ook op puur slagwerkgebied aan de gang te gaan.

In het begin werden vooral marsen voor tijdens de straatoptredens geoefend. Voordat de slagwerkgroep er was, werden slechts twee marsen gespeeld tijdens optochten. In de afgelopen jaren is dit repertoire voor op straat uitgegroeid tot zes verschillende marsen. Hiermee is er een goede basis gecreëerd voor bijvoorbeeld het Volksfeest.

Na verloop van tijd zijn er naast de straatmarsen, ook concertwerken ​(met zowel gestemd als ongestemd instrumentarium) op de lessenaar gezet. Het instrumentarium is in de loop der tijd verder uitgebreid met minder alledaagse instrumenten; zo wordt er zelfs gespeeld op onder andere kliko’s, olievaten, klompen, gestemde flessen en met lange stokken. Dit maakt het des te leuker voor de slagwerkers, omdat ze nu met een grootschalig assortiment aan “instrumenten” in aanraking komen. Elk jaar weer wordt het publiek tijdens de concerten verrast door de originele programma’s die de slagwerkgroep zelf bedenkt en uitwerkt.

Afhankelijk van de gespeelde werken wordt er door de instructeur gedirigeerd of meegespeeld. Vooral bij luchtiger muziek geeft dat een dynamischer beeld voor het publiek. De leden van de groep bedenken samen met de instructeur het programma. De meeste nummers worden niet gespeeld zoals ze geschreven zijn, maar er wordt een eigen draai aan gegeven. Vaak wordt er zelfs niet eens gebruik gemaakt van bestaande slagwerkarrangementen, maar worden eigen composities geschreven of gearrangeerd door zowel dirigent als leden van de groep.

De slagwerkgroep is ook als zelfstandig ensemble in te huren voor speciale gelegenheden. Heeft u een feest, receptie, open dag, braderie of wat dan ook? Vraag dan de slagwerkgroep voor een spetterend muzikaal intermezzo. Neem contact op door een mailtje te sturen naar info@kwov.nl, of via het contactformulier op deze website.

De slagwerkgroep oefent in de oneven weken op dinsdag van 20:00 uur tot 21:30 uur. Ben je ook nieuwsgierig geworden of wil je een keer komen kijken? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.