Vier solisten KWOV bij openbaar D-examen Boogie Woogie

Op 17 oktober vanaf 19.30u doet Marianne Stronks, altsaxofoniste bij de Koninklijke Winterswijksche Orkest-Vereniging (KWOV) haar openbare D-examen. Als examenstuk heeft ze Saxpack van Otto M. Schwarz gekozen. Ze zal begeleid worden door het harmonieorkest van de KWOV.

In coronatijd hebben meer leden van de KWOV D-examen gedaan, zij zijn al geslaagd. Drie van hen laten zich ook op 17 oktober aan het publiek horen. Dit zijn: Lara Stronks, zij speelt op hoorn het Concert van Camille Saint-SaΓ«ns, Rens van Waardenburg speelt op trompet Nexus van James Curnow en Kobus Assinck speelt op cello Idylle, het tweede deel van het concert voor cello en blaasorkest van Friedrich Gulda. Ook deze drie kandidaten worden begeleid door het harmonieorkest van de KWOV dat onder leiding staat van Christian Ansink.

Naast de begeleiding van de solisten speelt het orkest nog twee composities.

De KWOV is blij dat ze deze kandidaten nu alsnog kunnen begeleiden bij hun solostuk. Het is een bijzonder moment en een mooie afronding van hun muzikale opleiding bij Boogie Woogie. De D-examen avond is maandag 17 oktober om 19.30 uur in Boogie Woogie en is gratis toegankelijk.

Foto van de 4 solisten. v.l.n.r. Kobus Assinck, Marianne Stronks, Rens van Waardenburg en Lara Stronks