Monumentendagen starten met Handel en Corelli

De monumentendagen van zaterdag 14 en zondag 15 september worden op zaterdag geopend om 10 uur in de Jacobskerk op de markt van Winterswijk. Het thema van de monumentendagen is “Plekken van plezier”. Het thema geeft aandacht aan de plaatsen waar mensen naar toe gingen voor ontspanning en plezier.

Muzikaal plezier wordt dit jaar tijdens de opening geleverd door de Kon.WOV, afdeling symfonie, samen met organist Wim Ruessink. De Kon.WOV en Wim spelen gezamenlijk het orgelconcert no 5, opus 4 van GF Händel.

De Kon.WOV,  onder leiding van Anke Lefferts, levert al verscheidene jaren een muzikale bijdrage aan de opening van de monumenten dag en speelt naast het orgelconcert een concert voor 2 violen en cello van A. Corelli. De solisten, uit eigen geleding, zijn op viool Lieske van de Zandt en Nacy Lijbers en op cello Kobus Assinck. U bent van harte welkom op deze muzikale start van de monumentendagen om 10 uur in de Jacobskerk of aansluitend, op een van de andere onderdelen van het programma van de monumentendagen georganiseerd door de monumentenvereniging.